NIEUWS

De Vylder / Ghys voor het tweede jaar op rij

Lotto Zesdaagse Vlaanderen - Gent (CL1 - BEL)
20 November 2023

Voor het tweede jaar op rij hebben Lindsay De Vylder en Robbe Ghys de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent gewonnen. Jules Hesters en Fabio Van den Bossche verzekerden zich op de slotdag van plaats drie op het eindpodium.

Beide teams begonnen samen met het Nederlandse duo Yoeri Havik/Jan-Willem van Schip aan de slotdag. Lindsay en Robbe hadden 297 punten, Jules en Fabio 227 en Havik/van Schip 221. Lindsay en Robbe namen snel extra punten wat hen een bonusronde opleverde ten opzichte van de concurrenten.

In de daaropvolgende tijdrit over 500 meter was er opnieuw geen kruid gewassen tegen Tuur Dens, gegangmaakt door Noah Vandenbranden. De beslissing van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2023 werd beslecht in de finale ploegkoers. Spannend werd het zeker wel, op een gegeven moment stonden vijf teams in dezelfde ronde. Uiteindelijk haalden Lindsay en Robbe het met 354 punten, tegenover 245 voor Havik/van Schip. Jules en Fabio vervolledigden met 280 punten en een ronde achterstand het podium.

Genoten hebben we dit jaar ook van de baanrecords van Tuur Dens. Gegangmaakt door Noah Vandenbranden verbeterden ze deze week vier maal het baanrecord op de 500. Vorig jaar reed Tuur, gegangmaakt door Jan-Willem van Schip het record van 26.464. Nu staat dat record op 26.052. Om het met de woorden van Lindsay te zeggen: "Wat een kanjer!”

Podium Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2023Podium Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2023 (foto © Marc Van Hecke)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners 2023