NIEUWS

Hectisch koersweekend in Nederland, 3 top 10 plaatsen

Albert Achterhes Profronde van Drenthe (1.1 NED) en Dorpenomloop Rucphen (1.2 NED)
13 maart 2023

Hectisch koersweekend in Nederland waar onze mannen goed gereden hebben en drie top 10 plaatsen mee naar huis brachten: P10 voor Vito Braet in Ronde van Drenthe (1.1) plus P4 (snelste van het uitgedunde peloton) voor Jules Hesters en P10 voor Milan Fretin in Dorpenomloop Rucphen (1.2).

De Ronde van Drenthe werd ingekort door de koude, overvloedige regen en sneeuwval. Kasseistroken werden geschrapt, de VAM-berg werd nog twee keer beklommen en er bleef 143,2 kilometer over. De 19-jaar jonge Noor Per Strand Hagenes won solo. Van de 136 renners aan de start bleven er nog een kleine 60 over in het eerste peloton dat sprintte voor plaats 5, met daarbij al onze renners.

De Dorpenomloop Rucphen werd gewonnen door Laurenz Rex. Ook hier veel regen tot kort voor de start, en veel opspattend water in de aanvangsfase. We kregen een snelle en nerveuze start, met helaas weer veel valpartijen met telkens 8 tot 10 betrokken renners. Onder meer Jules Hesters en Noah Vandenbranden waren erbij, Jules kon verder maar moest nadien nog van fiets wisselen vanwege een gebroken frame. Het peloton brak intussen uiteen en na 120 kilometer koers hadden we een 60-tal renners in het eerste peloton, waaronder al onze renners. Er waren nog 3 rondes van 19 kilometer te gaan. Een groep van zeven met daarbij Tuur Dens reed dan lange tijd in de aanval, tot hieruit drie renners met de winnaar weg reden in de slotronde. Nog maar eens een valpartij in het peloton intussen, met Aaron Verwilst en Milan Fretin erbij. Milan, die eerder in koers al 2 keer lek reed, kon ondanks alle hectiek nog terugkeren in het peloton en mooi tiende eindigen. Jules op zijn reservefiets won knap de sprint van dat peloton, goed voor plaats vier. En sterk werk ook in de finale van Tuur Dens op kop van het peloton, de vluchters hielden slechts 6 seconden over van hun voorsprong. Aaron kreeg in zijn val iemand bovon op zich en reed nadien gewoon de koers uit.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners 2023