NIEUWS

P6 en strijdlust voor Sander na ijzersterke prestatie

Antwerp Port Epic / Sels Trophy (1.1 BEL)
22 May 2023

Topdag voor Sander De Pestel afgelopen zondag in de Antwerp Port Epic / Sels Trophy, hij was steeds vooraan in koers te zien tijdens de langgerekte finale, eindigde op de zesde plaats en werd beloond met de prijs voor de strijdlust.

De hoogtestage die Sander afwerkte na het klassieke voorjaar werpt vruchten af. Nadien zagen we hem in enkele ééndagskoersen sterk presteren maar pech speelde hem op een aantal momenten parten. Rond en door het Antwerpse havengebied over 28 km kasseien en 36 km onverharde wegen van de Antwerp Port Epic bleef Sander gelukkig gespaard van pech.

Toen Dries De Bondt met nog 40 kilometer te gaan vanuit een niet zo grote eerste groep alleen in de aanval trok glipte Sander snel mee. De Fransman Thomas Bonnet volgde kort nadien en verderop kwamen er nog 3 aansluiten: Florian Vermeersch en en het Alpecin-Deceuninck duo Timo Kielich en Quinten Hermans, beide ploegmaats van De Bondt. Met 3 op 6 hadden zij uiteraard het overwicht en Dries wist dat in de finale te verzilveren. Sander werd zesde en kreeg dik verdiend de prijs van meest strijdlustige renner.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners 2023