NIEUWS

Spannende periode voor onze baanwielrenners

Track Champions League, BK baanwielrennen en Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent
10 November 2023

Drukke en spannende dagen komen eraan voor onze baanwielrenners. Op het menu onder meer de laatste twee wedstrijddagen van de Track Champions League, het BK puntenkoers, ploegkoers en omnium, en natuurlijk de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent.

Vandaag 10/11 en morgen is er de finale van de Track Champions League in Londen. Jules Hesters en Tuur Dens deden het super tijdens de eerste drie manches. In Mallorca behaalden ze beide plaats drie in hun specialiteit, de afvalling voor Jules en de scratch voor Tuur. In Berlijn won Jules de afvalling en in Parijs was hij tweede. Tuur eindigde in Parijs derde in de scratch.
In het klassement van de Track Champions League staat Jules op de tweede plaats en tijdens de twee manches in Londen gaat hij voluit voor een podiumplaats in de eindstand.

Terug in eigen land zijn er vrijdag en zaterdag op de splinternieuwe velodroom in het Limburgse Heusden-Zolder de Belgisch kampioenschap puntenkoers, ploegkoers en omnium. Lindsay De Vylder en Noah Vandenbranden zijn erbij, voor de ploegkoers zijn ze respectievelijk gekoppeld aan Robbe Ghys en Gianluca Pollefliet.

En dinsdagavond 20 uur in het Kuipke start dan de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Lindsay wordt ook hier en net als vorig jaar gekoppeld aan Robbe Ghys, zij zijn de titelverdedigers, in Baloise truitje. Jules Hesters rijdt de zesdaagse samen met Fabio Van den Bossche en Noah Vandenbranden rijdt met Tuur Dens.

Jules Hesters en Tuur DensJules Hesters en Tuur Dens - Foto © Getty Images


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners 2023