NIEUWS

Super geslaagde 4-daagse van Duinkerken voor de ploeg

4 Jours de Dunkerque / Grand Prix des Hauts de France (2.Pro FRA)
22 May 2023

Gedurende geheel de Vierdaagse van Duinkerke - die 6 dagen duurt - bleef de bergtrui in de ploeg: 2 dagen bij Tuur Dens en 4 dagen bij Alex Colman die voor het 2e jaar op rij eindwinnaar van de bollentrui werd. Milan Fretin zorgde voor een reeks knappe ereplaatsen en met Alex en Tuur reden we nog drie keer in de prijzen als winnaar van de "rush du jour".

Op zoek naar bonificatieseconden verzeilde Alex na een tussenspurt in de vroege vlucht van de openingsrit. Doorgaan moet je dan, en hij kwam op drie van de vijf bergprijzen als eerste boven. Milan Fretin werd 11e in de massasprint waar enkele valpartijen aan vooraf gingen. Aaron Van Poucke was erbij betrokken op ongeveer 2 kilometer van de finish, en Lindsay lag er bij in de sprint. Veel schaafwonden was het gevolg, maar beide konden de wedstrijd verder zetten. De bergtrui bleef in de ploeg na afloop van rit 2. Een groepje met Tuur Dens erbij trok vroeg in de aanval. Onze pistier moest alles geven om 5 van de 6 bergprijzen te winnen terwijl sportdirecteur Andy Missotten de rekening bijhield. Die klopte, de trui bleef netjes in de ploeg, nu bij Tuur en hij kreeg er een extra dag bollentrui bij dankzij de tijdrit zonder bergpunten.

In rit 4, de kasseienrit, nam aanvaller Alex de trui weer over van Tuur. Alex zat nu weer in de vroege vlucht en pakte de eerste KOM maar de vluchters werden snel weer gegrepen. Na een breuk in het peloton openden de mannen van Soudal - Quick Step met succes de aanval op de leider in het algemeen klassement, die was immers mee achterop geraakt. Knap hoe Alex temidden dat geweld nog eventjes de tweede KOM van de dag meenam. De rit eindigde met een sprint van een peloton ongeveer 60 man sterk en Milan werd heel knap derde. In rit 5, de koninginnerit naar Cassel, pakte aanvaller Alex op zes van de negen beklimmingen het maximum van de punten. Zijn eindzege in het nevenklassement was daarmee een feit. Voor het tweede jaar op rij overigens, in de editie van 2022 reed Alex in 5 van de 6 ritten in de aanval en was hij eindwinnaar van het bergklassement.

En in de slotrit werd Milan nog mooi zevende. Kortom, zeer geslaagde zesdaagse voor de ploeg!

Alex ColmanAlex Colman (foto © Getty Images)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners 2023