Team Flanders - Baloise | UCI ProTeam 2023
Nieuws


P3 voor Tuur in de scratch en Jules in de afvalling

22 October 2023 - UCI Track Champions League 2023 Round 1, Mallorca (ESP)

Vier zaterdagen op rij strijden Tuur Dens en Jules Hesters voor punten in de Track Champions League, een regelmatigheidscriterium van de ICU. In Mallorca gingen ze gisteren prima van start, beiden eindigden derde in het onderdeel dat hen het beste ligt.

Tuur en Jules eindigden derde in respectievelijk de scratch en de afvalling. Beide onderdelen vallen onder de categorie "uithouding" waarvoor een klassement wordt opgemaakt en daar vinden we Tuur terug op plaats drie en Jules op plaats negen. De Japanner Hashimoto voert het klassement aan, hij won de korte maar intense scratch over 20 ronden. Bij een massale valpartij kort na de start waren Tuur en Jules bij de weinige renners die eraan ontsnapten. Na de herstart reed een groepje renners met daarbij Tuur onmiddellijk weg en het lukte hen om een baanronde te nemen. De Canadees Dylan Bibic won overtuigend de afvalling en staat op plaats twee in de stand.

De volgende manches van de UCI Champions League baanwielrennen gaan door in Berlijn (28/10), St-Quentin-en-Yvelines (Parijs 4/11) en Londen (10/11). Op zondag 11 november is er, ook in Londen, de finale.

 


UCI ProTeam 2023
Team Flanders - Baloise / nieuws, 22 October 2023

 

terug naar vorige pagina |