TEAM 2023

Sportbestuurder Walter Planckaert

Walter Planckaert werd door Christophe Sercu aangetrokken bij het begin van het seizoen 2005 om het vertrek van Valerio Piva op te vangen. Walter was voordien al sportbestuurder bij de ploegen van Peter Post, bij Palmans, Lotto en bij de Chocolade Jacques-ploeg van 2004.

Walter is een telg van het legendarische wielergeslacht Planckaert uit Nevele en werd geboren op 8 april 1948. Net als zijn broers Willy en Eddy kan Walter terugblikken op een geslaagde wielercarrière. De Planckaerts waren sprinters die samen meer dan duizend koersen wonnen. Walter was als prof van 1970 tot 1985 goed voor 74 overwinningen.

Top was zijn zege op 4 april 1976 in de Ronde van Vlaanderen. Eerder had Walter ook al de Amstel Gold Race gewonnen. Op zijn palmares staan verder nog zeges en ereplaatsen in vijf semi-klassiekers, de Ronde van België en in een rit in de Ronde van Frankrijk.

Als ploegleider heeft Walter een al even schitterende carrière uitgebouwd. Daarmee viel hij in 2014 en 2015 liefst vier keer in de prijzen: twee maal op rij 'beste ploegleider van het jaar' bij de verkiezing van de Kristallen Fiets, ereburger van Nevele, en samen met Teammanager Christophe Sercu laureaat van de Vlaamse Prijs voor Sportverdienste 2015. De schitterende seizoenen van de ploeg in 2014 en 2015 hebben hier mee toe bijgedragen.

Walter Planckaert
Photo @GettySport