NIEUWS

Klaar voor vijf Vlaamse topkoersen op rij

Teamnieuws
20 maart 2023

Het WorldTour-peloton zit in de laatste rechte lijn richting Ronde van Vlaanderen. Vier Vlaamse WorldTour koersen gaan daaraan vooraf, te beginnen woensdag met de Classic Brugge-De Panne. Vijf topkoersen op rij dus met Team Flanders - Baloise erbij! Onze mannen zijn er klaar voor zagen we de voorbije dagen.

In de spannende Danilith Nokere Koerse vorige woensdag reed de ploeg collectief sterk maar was er nogal wat pech. Alex Colman was mee met de groep van zeven die ervandoor ging na bijna 50 kilometer koers. Alex kwam als eerste boven op 2 van de 3 passages op Nokereberg voorafgaand aan de finish en dat leverde hem de bergprijs op: een cheque van € 1500 in tankbeurten. Nog voor de 3e passage was Alex vooraan weggevallen door een lekke band zodat het nog even spannend werd voor die prijs want Ludovic Robeet kon die nog naar zich toetrekken. Dat gebeurden uiteindelijk niet, dankzij de Ierse kampioen Rory Townsend die in die 3e passage stevig doortrok.
Later in de finale, op de laatste kasseistrook op weg naar de finish, raakte vier man weg met daarbij Lindsay De Vylder, man in vorm en de zondag voordien nog heel sterk in Drenthe. Helaas reed ook hij lek en de drie medevluchters (Vermeersch, Vanmarcke en Pithie) werden pas ingelopen op 400 meter van de finish. Hoe ver zij met vier hadden kunnen geraken gaan we nooit weten. Door valpartijen in de slotfase werd dan ook nog eens Vito Braet opgehouden.

In de Grand Prix De Denain reed Gilles De Wilde opnieuw een dagje in de aanval, meer dan 175km voorop in een kopgroep van aanvankelijk 8 man. In de finale wist Gilles nog beslag te leggen op plaats 21. In de Bredene Koksijde Classic werd er gesprint voor de zege maar werden drie van onze renners opgehouden in een massale val eerder in koers.

Het voorbije weekend werd er gekoerst op Franse bodem, de Classic Loire Atlantique zaterdag en Cholet - Pays de la Loire zondag. Jenno Berckmoes keerde terug in het peloton na ziekte en voelde zich snel goed in de koers, en Kamiel Bonneu en Toon Clynhens waren erbij na een stevige hoogtestage op de flanken van de Teide op Tenerife.

In de Classic Loire Atlantique was Toon meteen mee in de vlucht van de dag, zes man sterk. Het peloton behield de controle en de vluchters werden op weg naar de finale gegrepen. De koers ontplofte in de laatste 10 kilometer, 4 man werkte zich vooraan los maar het uitgedunde peloton liet het daar niet bij, onze mannen gingen mee aan het werk en alles liep net op tijd samen. Sprinten dus, maar Jenno zat ingesloten, kon niet voluit gaan en eindigde 13e. Lindsay De Vylder eindigde op plaats 18. Eén dag later zagen we Lindsay uitblinken in Cholet met een mooie vijfde plaats. Lindsay zat in het groepje dat volgde op de winnaar, de jonge Nieuw-Zeelander Laurence Pithie. Jenno toonde zich ook hier maar werd in de finale opgehouden door een val.


Hectisch koersweekend in Nederland, 3 top 10 plaatsen

Albert Achterhes Profronde van Drenthe (1.1 NED) en Dorpenomloop Rucphen (1.2 NED)
13 maart 2023

Hectisch koersweekend in Nederland waar onze mannen goed gereden hebben en drie top 10 plaatsen mee naar huis brachten: P10 voor Vito Braet in Ronde van Drenthe (1.1) plus P4 (snelste van het uitgedunde peloton) voor Jules Hesters en P10 voor Milan Fretin in Dorpenomloop Rucphen (1.2).

De Ronde van Drenthe werd ingekort door de koude, overvloedige regen en sneeuwval. Kasseistroken werden geschrapt, de VAM-berg werd nog twee keer beklommen en er bleef 143,2 kilometer over. De 19-jaar jonge Noor Per Strand Hagenes won solo. Van de 136 renners aan de start bleven er nog een kleine 60 over in het eerste peloton dat sprintte voor plaats 5, met daarbij al onze renners.

De Dorpenomloop Rucphen werd gewonnen door Laurenz Rex. Ook hier veel regen tot kort voor de start, en veel opspattend water in de aanvangsfase. We kregen een snelle en nerveuze start, met helaas weer veel valpartijen met telkens 8 tot 10 betrokken renners. Onder meer Jules Hesters en Noah Vandenbranden waren erbij, Jules kon verder maar moest nadien nog van fiets wisselen vanwege een gebroken frame. Het peloton brak intussen uiteen en na 120 kilometer koers hadden we een 60-tal renners in het eerste peloton, waaronder al onze renners. Er waren nog 3 rondes van 19 kilometer te gaan. Een groep van zeven met daarbij Tuur Dens reed dan lange tijd in de aanval, tot hieruit drie renners met de winnaar weg reden in de slotronde. Nog maar eens een valpartij in het peloton intussen, met Aaron Verwilst en Milan Fretin erbij. Milan, die eerder in koers al 2 keer lek reed, kon ondanks alle hectiek nog terugkeren in het peloton en mooi tiende eindigen. Jules op zijn reservefiets won knap de sprint van dat peloton, goed voor plaats vier. En sterk werk ook in de finale van Tuur Dens op kop van het peloton, de vluchters hielden slechts 6 seconden over van hun voorsprong. Aaron kreeg in zijn val iemand bovon op zich en reed nadien gewoon de koers uit.


Label Sportbedrijf voor partner Callant Insurance & Financial Advice

Sponsornieuws
03 maart 2023

Onze partner Callant Insurance & Financial Advice ontving het ‘Label Sportbedrijf’, een erkenning die door Sport Vlaanderen wordt uitgereikt aan bedrijven die hun medewerkers aanzetten tot sporten en bewegen. Callant behoort zo tot de sportiefste werkgevers van Vlaanderen! Als promotor van een gezonde levensstijl met voldoende lichaamsbeweging zijn ze ze bij Callant terecht trots met deze beloning voor de jarenlange inspanning, waarvoor wij hen van harte feliciteren!

Meer hierover lees je op de website van Callant Insurance & Financial Advice.
De Wilde 3 keer op rij in de aanval, Braet 9e in Le Samyn

Kuurne-Brussel-Kuurne (1.Pro BEL) en Le Samyn (1.1 BEL)
28 februari 2023

Het Vlaamse openingsweekend en de Waalse opener Le Samyn zitten erop en Gilles De Wilde reed zich daarbij al stevig in de schijnwerpers. Drie keer op rij zat hij mee in de vroege vlucht en in Kuurne eindigde hij nog knap in het achtervolgende peloton dat sprintte voor plaats zes. Collectief waren onze mannen super in Le Samyn waar Vito Braet op plaats negen eindigde.

Dik 350 kilometers reed Gilles in de aanval in de eerste drie koersen op Belgische bodem. In de Omloop waren ze met zeven, in Kuurne met zes en in Le Samy opnieuw met zeven. Voeg daarbij nog die 26ste plaats voor Gilles in Kuurne-Brussel-Kuurne dan kan je alleen maar tevreden zijn en dat neem je mee naar de volgende afspraken. De laatste vroege vluchters in Le Samyn, met Gilles, werden gegrepen op 59 kilometer van de finish. Een nieuwe en sterke kopgroep met vijf Belgen vormde zich en in het sterk uitgedunde peloton hadden we nog vier man aan boord. Alex Colman, al een hele tijd in goede doen, en Ward Vanhoof werkten in de finale mee in de achtervolging en diep in de finale werden de koplopers (Stuyven, Campenaerts, De Bondt, Biermans en Dewulf) nog gegrepen. Vito Braet eindigde daarop nog heel knap negende, Ward werd 18e, Milan Fretin 22e en Alex Colman 40e. Verderop hadden we Ruben Apers en Gilles, die zo niet alleen drie keer in de aanval reed maar ook alle drie de wedstrijden uit reed.

Ook als ploeg kunnen we tevreden terugblikken, nogal wat renners vielen de voorbije dagen en weken uit door ziekte en deze drie zware wedstrijden hebben we afgewerkt met tien man. Intussen keerden de pistiers wel terug uit Jakarta waar ze deelnamen aan de Nations Cup. Met succes, Jules Hesters eindigde tweede in de afvalling en in de ploegenachtervolging was er opnieuw een nationaal record. Noah Vandenbranden moest hier ziek afhaken, Tuur Dens en Lindsay De Vylder reden de achtervolging samen met Thibaut Bernard en Gianluca Pollefliet. Lindsay De Vylder en Jules Hesters werden zevende in de ploegkoers.

oa Gilles De Wilde en Alex ColmanGilles De Wilde en Alex Colman in de kopgroep Omloop het Nieuwsblad 2023 (Foto © Getty Images)

P9 voor Vito Braet in Le SamynP9 voor Vito Braet in Le Samyn 2023 (Foto © Getty Images)


Colman en De Wilde in de vroege vlucht

Omloop Het Nieuwsblad (1.UWT BEL)
25 februari 2023

De eerste koers op Vlaamse wegen met het vernieuwde Team Flanders - Baloise. Voor de start in Gent bracht Vlaams minister bevoegd voor Sport Ben Weyts onze renners bezoekje in de ploegbus. Met twee man in de vroege vlucht hebben ze de nieuwe naam alvast in de kijker gezet.

Vijf van onze zeven starters kregen als opdracht om mee te gaan in een vroege vlucht en dat lukte voor Alex Colman en Gilles De Wilde. Met zeven raakten ze snel na de start al voorop en pas richting Molenberg werden de koplopers een voor een opgeslokt. Zowel Alex, Ward Vanhoof als Vincent Van Hemelen kwamen nog ten val. Ward werd op plaats 86 onze dichtste finisher. Wordt vervolgd morgen met Kuurne-Brussel-Kuurne met Ruben Apers, Toon Clynhens, Gilles De Wilde, Milan Fretin, Alex Colman, Elias Maris en Ward Vanhoof aan de start.

Vlaams minister bevoegd voor Sport Ben WeytsVlaams minister bevoegd voor Sport Ben Weyts met de zeven renners en sportdirecteur Walter Planckaert voor de start van Omloop het Nieuwsblad 2023 (Foto © Stijn Audooren)

Gesigneerd truitje voor Vlaams minister Ben WeytsGesigneerd truitje voor Vlaams minister bevoegd voor Sport Ben Weyts (Foto © Stijn Audooren)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners 2023