NIEUWS

De Vylder / Ghys voor het tweede jaar op rij

Lotto Zesdaagse Vlaanderen - Gent (CL1 - BEL)
20 November 2023

Voor het tweede jaar op rij hebben Lindsay De Vylder en Robbe Ghys de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent gewonnen. Jules Hesters en Fabio Van den Bossche verzekerden zich op de slotdag van plaats drie op het eindpodium.

Beide teams begonnen samen met het Nederlandse duo Yoeri Havik/Jan-Willem van Schip aan de slotdag. Lindsay en Robbe hadden 297 punten, Jules en Fabio 227 en Havik/van Schip 221. Lindsay en Robbe namen snel extra punten wat hen een bonusronde opleverde ten opzichte van de concurrenten.

In de daaropvolgende tijdrit over 500 meter was er opnieuw geen kruid gewassen tegen Tuur Dens, gegangmaakt door Noah Vandenbranden. De beslissing van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2023 werd beslecht in de finale ploegkoers. Spannend werd het zeker wel, op een gegeven moment stonden vijf teams in dezelfde ronde. Uiteindelijk haalden Lindsay en Robbe het met 354 punten, tegenover 245 voor Havik/van Schip. Jules en Fabio vervolledigden met 280 punten en een ronde achterstand het podium.

Genoten hebben we dit jaar ook van de baanrecords van Tuur Dens. Gegangmaakt door Noah Vandenbranden verbeterden ze deze week vier maal het baanrecord op de 500. Vorig jaar reed Tuur, gegangmaakt door Jan-Willem van Schip het record van 26.464. Nu staat dat record op 26.052. Om het met de woorden van Lindsay te zeggen: "Wat een kanjer!”

Podium Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2023Podium Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2023 (foto © Marc Van Hecke)


Zesde nieuwkomer voor Team Flanders - Baloise 2024: Yentl Vandevelde

Teamnieuws
17 November 2023

De 23-jarige belofte Yentl Vandevelde is de zesde renner die we met ingang van 1 januari 2024 verwelkomen als prof. Yentl Vandevelde (31 oktober 2000) uit Eke (Nazareth) rijdt voor het Tour de Tietema-Unibet Cycling Team.

In juni dit jaar behaalde Yentl zijn mooiste overwinning. In het Nederlandse 's-Heerenhoek won hij solo de openingsrit van de ZLM Tour, een wedstrijd van categorie 2.Pro op de UCI-kalender. Een kopgroep van zeven bleef net uit de greep van het peloton en Yentl verschalkte de medevluchters met een aanval in de slotfase.

Yentl Vandevelde tekende bij Team Flanders - Baloise een contract voor 2024 en 2025.


Spannende periode voor onze baanwielrenners

Track Champions League, BK baanwielrennen en Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent
10 November 2023

Drukke en spannende dagen komen eraan voor onze baanwielrenners. Op het menu onder meer de laatste twee wedstrijddagen van de Track Champions League, het BK puntenkoers, ploegkoers en omnium, en natuurlijk de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent.

Vandaag 10/11 en morgen is er de finale van de Track Champions League in Londen. Jules Hesters en Tuur Dens deden het super tijdens de eerste drie manches. In Mallorca behaalden ze beide plaats drie in hun specialiteit, de afvalling voor Jules en de scratch voor Tuur. In Berlijn won Jules de afvalling en in Parijs was hij tweede. Tuur eindigde in Parijs derde in de scratch.
In het klassement van de Track Champions League staat Jules op de tweede plaats en tijdens de twee manches in Londen gaat hij voluit voor een podiumplaats in de eindstand.

Terug in eigen land zijn er vrijdag en zaterdag op de splinternieuwe velodroom in het Limburgse Heusden-Zolder de Belgisch kampioenschap puntenkoers, ploegkoers en omnium. Lindsay De Vylder en Noah Vandenbranden zijn erbij, voor de ploegkoers zijn ze respectievelijk gekoppeld aan Robbe Ghys en Gianluca Pollefliet.

En dinsdagavond 20 uur in het Kuipke start dan de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Lindsay wordt ook hier en net als vorig jaar gekoppeld aan Robbe Ghys, zij zijn de titelverdedigers, in Baloise truitje. Jules Hesters rijdt de zesdaagse samen met Fabio Van den Bossche en Noah Vandenbranden rijdt met Tuur Dens.

Jules Hesters en Tuur DensJules Hesters en Tuur Dens - Foto © Getty Images


P3 voor Tuur in de scratch en Jules in de afvalling

UCI Track Champions League 2023 Round 1, Mallorca (ESP)
22 October 2023

Vier zaterdagen op rij strijden Tuur Dens en Jules Hesters voor punten in de Track Champions League, een regelmatigheidscriterium van de ICU. In Mallorca gingen ze gisteren prima van start, beiden eindigden derde in het onderdeel dat hen het beste ligt.

Tuur en Jules eindigden derde in respectievelijk de scratch en de afvalling. Beide onderdelen vallen onder de categorie "uithouding" waarvoor een klassement wordt opgemaakt en daar vinden we Tuur terug op plaats drie en Jules op plaats negen. De Japanner Hashimoto voert het klassement aan, hij won de korte maar intense scratch over 20 ronden. Bij een massale valpartij kort na de start waren Tuur en Jules bij de weinige renners die eraan ontsnapten. Na de herstart reed een groepje renners met daarbij Tuur onmiddellijk weg en het lukte hen om een baanronde te nemen. De Canadees Dylan Bibic won overtuigend de afvalling en staat op plaats twee in de stand.

De volgende manches van de UCI Champions League baanwielrennen gaan door in Berlijn (28/10), St-Quentin-en-Yvelines (Parijs 4/11) en Londen (10/11). Op zondag 11 november is er, ook in Londen, de finale.


Alex Colman toont zich op de gravelbike

UEC Gravel Europees & Belgisch kampioenschap, Oud-Heverlee (BEL)
08 October 2023

Knappe prestaties van Alex Colman in het BK/EK gravel in Oud-Heverlee waar hij lange tijd solo voorop reed. Hij eindigde op plaats 11 op 5'14" van de winnaar, Jasper Stuyven.

Alex koos op 60 kilometer van de finish voor de aanval en liep tot bijna een minuut uit. Met nog 25 kilometer te gaan was Stuyven de eerste die op en over hem ging. In de uitslag voor het Belgisch Kampioenschap werd Alex achtste.

Eén week later verscheen Alex aan de start van het WK Gravel in het Italiaanse Treviso maar door pech kon hij hier niet uit rijden. Ward Vanhoof zou hier ook starten maar moest helaas afhaken wegens ziekte.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners 2023