TEAM 2023

Sportbestuurder Andy Missotten

Andy Missotten werd vanaf 1 januari 2013 sportbestuurder bij Topsport Vlaanderen - Baloise. Voordien was hij jarenlang sportbestuurder bij de respectievelijke Jong-Vlaanderen ploegen. Zijn vader Freddy was de bezieler van dat project.

Andy werd op 4 oktober 1971 geboren in Anderlecht. Hij is een leeftijd- en streekgenoot van Axel Merckx. Jarenlang werkte Andy met als doel profwielrenner worden en in 1994, bij het pas opgerichtte Vlaanderen 2002, kon hij aan de slag als stagiair. In 1996 werd Andy prof bij Tönissteiner - Saxon, ploeg bij dewelke hij in 1995 als stagiair reed. In 1997 reed Andy voor RDM - Asfra tot dan op 7 september het noodlot toesloeg. Andy kreeg een hartstilstand tijdens de GP Scherens. Gedurende vijf dagen was hij in een coma en daarop volgde een hard jaar revalideren.

Wielrennen kan niet meer en Andy kon terugvallen op een diploma boekhouden maar werd sportbestuurder bij Jong Vlaanderen. Dat project liep tot eind 2012. Sinds 2013 zet hij die functie verder bij Topsport Vlaanderen-Baloise.

Andy Missotten
Photo @GettySport